( تله کلیک)دررسانه
"به نام خداوندبخشنده مهربان"
تله کلیک چیست؟
تله کلیک اصطلاحی برای آن دسته از محتواهای اینترنتی است که هدفشان فقط اغوا کردن خوانندگان برای کلیک و پیوند به یک وبسایت یا مقاله است.
بیشتر اوقات، تله کلیک اصطلاحی است که برای توصیف عناوین گمراهکننده، اخبار جعلی یا سایر مطالب فریبکارانه به کار میرود؛ با این حال، زمانی که بهدرستی از آن استفاده شود، میتواند محتوای شما را ارتقا دهد و بازدیدهای باکیفیتی را برای وبسایت شما به ارمغان آورد.
"به عنوان مثال، ممکن است مقالهی آموزندهای داشتهباشید که بخواهید میزان بازدیدهای آن را افزایش دهید. میتوانید از یک روش تله کلیک، مانند انتخاب یک عنوان جذاب، استفاده کنید که توجه مخاطبان را جلب و آنها را تشویق کنید که روی پیوند شما کلیک کنند؛ به این ترتیب، محتوای شما نوعی تله کلیک محسوب میشود."
در صورتی که یک عنوان جذاب، کاربران را به محتوایی ارزشمند و مفید پیوند دهد، دیگر تله کلیک محسوب نمیشود.
کدام یک از انواع محتوا میتواند تله کلیک محسوب شود؟
۱_. تیترهای گمراهکننده یا فریبکارانه
تله کلیک عموما عناوینی را به نمایش میگذارد که نسبت به محتوای پیوندی، کاملا گمراهکننده هستند.
به عنوان مثال، این عناوین گمراهکننده ممکن است روی احساسات یا کنجکاوی خواننده تأثیر بگذارند. انگیزهی یافتن پاسخ در خوانندگان به کلیک کردن روی پیوند منجر میشود و در ادامه، آنها را به سمت اطلاعات بیکیفیت یا بیارتباط با عنوان سوق میدهد؛ به این ترتیب، تله کلیک برای جلبتوجه کاربران و افزایش آمار بازدید سایتها استفاده میشود.
۲_. محتوای بیکیفیت یا بیفایده
تله کلیک میتواند به عنوان محتوایی در نظر گرفته شود که بیارتباط با موضوع جستوجوشده توسط کاربران، و در نهایت بیفایده است؛ به همین ترتیب، تله کلیک میتواند به شکل محتوایی با کیفیت بسیار پایین باشد که این نوع معمولا از محتوایی تشکیل شدهاست که قادر نیست انتظارات خواننده را از مطلب خواندهشده برآورده کند.
۳_. محتوای غیرمرتبط با عنوان
برخی از انواع تله کلیکها عمدا عناوین گمراهکننده یا فریبکارانهای را در نظر میگیرند، در حالی که کاربران را به محتوایی پیوند میدهند که با عنوان درجشده بیارتباط است.
به عنوان مثال، فرض کنیم عنوانی به صورت «چگونه میتوانید موبایلی را به صورت رایگان تهیه کنید؟» درج شدهاست، در حالی که کاربران را به محتوایی درمورد چگونگی کاهش وزن پیوند میدهد. در این نوع تله کلیک، از یک عنوان برای هدایت خوانندگان به محتوایی کاملا غیرمرتبط استفاده میشود
۴. محتوای تکراری
در برخی موارد، تله کلیک ممکن است از محتوای تکراری یا اضافی تشکیل شدهباشد. در این حالت، صاحبان وبسایت از محتواهای تکراری و کپیشده استفاده میکنند تا به جهت فروش محصولات یا خدماتشان ترافیک زیادی کسب کنند.
کدام یک از انواع محتوا تله کلیک محسوب نمیشوند؟
۱.مطالب مفید و مرتبط
به طور کلی، محتواهای مفیدی که با عبارت جستوجوشده توسط کاربران مرتبط باشند، تله کلیک در نظر گرفته نمیشوند، حتی اگر از سرفصلها و توضیحاتی استفاده کنند که روی احساسات و کنجکاوی آنها تأثیر بگذارند.
هنگام نوشتن عناوین این نوع مطالب، از روشهای فریبکارانهای برای جلب توجه خوانندگان استفاده میشود؛ با این حال،در نهایت عنوان به محتوای مرتبطی ختم میشود که به خوانندگان یاری میرساند و رضایتشان را جلب میکند؛ به عبارت دیگر، محتوا نیازهای مخاطب را برآورده میکند، حتی اگر عنوان اصلی بیشباهت به تله کلیک نباشد.
۲. لیستهای تجمعی یا مجموعهها
بسیاری از این نوع محتواها را میتوان تله کلیک دانست؛ با این حال، لیستهای تجمعی یا مجموعهها هنگامی که بتوانند به سؤالات خوانندگان پاسخ دهند، به آنها برای حل مشکلاتشان کمک کنند یا اطلاعات ارزشمندی را در اختیارشان بگذارند، عموما تله کلیک محسوب نمیشوند.
۳_حتی اگر یک محتوای باکیفیت و آموزنده از عنوانی استفاده کند که خواننده را برای کلیک کردن روی پیوند موردنظر فریب دهد، باز هم ممکن است به عنوان تله کلیک در نظر گرفته نشود.
در واقع، این نوع محتوا اطلاعات مفید و باکیفیتی را که موردانتظار خوانندگان است، ارائه میدهد. تله کلیک واقعی ممکن است کاربران را به محتوای باارزش و باکیفیت نرساند.
۴. مطالب صادقانه و شفاف
ارائهی شفاف و صادقانهی عناوین و مطالب مرتبط با آنها از ویژگیهای محتوایی است که تاکتیکهای تلهکلیک را اِعمال نمیکند.
به عنوان مثال، مقالهای درمورد یک پژوهش پزشکی ممکن است از عنوانی استفاده کند که حس کنجکاوی را در خوانندگان برانگیزاند و در عین حال آنها را به محتوای شفاف و صادقانه در زمینهی موضوع مطرحشده در عنوان اصلی برساند.
۵. مطالب اصیل و معتبر
محتوای اصیل و معتبر عمدتا به عنوان تله کلیک در نظر گرفته نمیشود. به این دلیل که محتوای اصلی بر نیازهای مخاطبان متمرکز است و برای برقراری اعتماد بین آنها و صاحبان و نویسندگان وبسایت کار درج میشود.
- ۰۲/۰۲/۱۷